Naime, prema detaljima iz optužnice, tužilaštvo jasno kaže da su članovi klana otimali, kasapili i na kraju delove tela muškaraca bacali u Dunav.

Ovo su potvrdili i svedoci saradnici koji su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznavanju krivice. Oni će za duplo manje kazne zatvora pred sudom već naredne nedelje do detalja objasniti kako je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubijao žrtve. Ukoliko to ne urade ako se dokaže njihova krivica preti im doživotna robija.

Kako se saznaje, obdukcija delova tela nađenih juče u Dunavu obaviće se narednih dana.

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

 

 

Prema rečima izvora, kako su delovi tela u fazi raspadanja, može se zaključiti da je dugo u vodi i to najmanje pola godine, piše Telegraf.

- Sudski veštak će pokušati da odredi pol osobe, godine, ali i da izuzme DNK. O tome će obavestiti nadležne koji će na osnovu preciznih podataka dati naredbu za koje osobe da se uporedi DNK. Baza je velika i mora da se suzi kako bi što pre saznali o kome je tačno reč - dodaje izvor.

Prvi rezultati istrage govore da je reč o muškoj osobi koja je bila krupnije građe. Sem delova tela (tačnije, u pitanju je samo donji deo tela, noge, gornji nedostaje) nađene su i patike, teget ili crne boje.

Foto: ATA images/Printskrin/Depositphotos

 

 

Prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića usmrtio je Milana LJepoja, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića. Muškarce su oteli, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. NJihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

U međuvremenu je pokrenuta istraga za još dva ubistva, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".