- U subotu posle podne i uveče na jugu Srbije naoblačenje sa susnežicom i snegom, koje će se u toku noći proširiti najpre na centralne krajeve, a u nedelju tokom dana na celu zemlju. U nižim predelima se uz sneg ponegde očekuje i kiša. Na zapadu i jugu Srbije od 5 do 10 cm, a na planinama i do 20 cm novog snega. U ostalim krajevima ponegde može doći do stvaranja manjeg snežnog pokrivača. U noći između subote i nedelje kao i u nedelju ujutro i pre podne duvaće jak istočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području - navedeno je na sajtu RHMZ.

Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni.

Kao i u ostatku Srbije, pogoršanje vremena će biti i u Beogradu.

Foto: RHMZ printskrin

 

 

Sutra ujutru se očekuje slab mraz, pre podne pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno.

U toku noći vetar će biti u skretanju na istočni i u pojačanju, a mešovite padavine - kiša i sneg, očekuju se posle ponoći.

Tokom naredne sedmice zadržaće se hladno vreme sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta do 4 stepena.

Uz promenljivo oblačno vreme smenjivaće se sunčani intervali i pojava susnežice i snega.

Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije, u većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine - kiša i sneg. Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava, uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača.

Suvo vreme zadrzaće se samo u Vojvodini.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".