Vreme u Srbiji

U Srbiji u većem delu zemlje oblačno, povremeno s kišom, a tokom noći s nedelje na ponedeljak očekuje se pad temperature i sneg i u nižim predelima.

Najniža temperatura od 0 do 3 stepena, a najviša od 2 na jugozapadu Srbije do 10 stepeni na severu Vojvodine. Duvaće umeren i jak, severoistočni vetar.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na severu veći deo dana biće suvo uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno, povremeno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Uveče i u toku noći uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima, ponegde uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu pretežno oblačno i veći deo dana suvo. Kasnije posle podne i uveče slaba kiša, a u toku noći slab sneg. U višim delovima grada stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Vetar umeren i jak, istočni, posle podne i uveče u slabljenju i skretanju na severni. Najniža temperatura oko 3, a najviša oko 8 stepeni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, do nedelje, 6. marta, u ponedeljak, 28. februara, u većem delu oblačno s kišom i snegom, samo na severozapadu Srbije ujutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima.

U nižim predelima ponegde se očekuje manji snežni pokrivač, a na planinama dalje povećanje visine snega.

U utorak se slab sneg očekuje samo još u brdsko-planinskim predelima, a od srede će biti suvo uz delimično razvedravanje i manji porast dnevnih temperatura.

Ponegde u planinskim predelima provejavanje snega očekuje se i u petak, a narednog vikenda novo naoblačenje s kišom i snegom zahvatiće jug Srbije.

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".