Imali smo prilike da je gledamo u “Nacionalnoj klasi”, “Varljivom letu ’68”, “Tesnoj koži”, “Policajacu sa Petlovog Brda”, “Biće bolje”, “Zoni Zamfirovoj”, kao i su serijama “LJubav, navika, panika”, “Ranjeni orao”, “Nepobedivo srce”, “Istine i laži”. "Vojna akademija".

Jelica je specifična po mnogo čemu, ali će svakako ostati upamćena kao najmlađa osoba koja je upisala Fakultet dramskih umetnosti.

Foto: D. Milo

Za pravnika Miloša Mišu Sretenovića, udala se kada je imala samo devetnaest godina. NJen suprug je jedan od osnivača “Univerzitetskog kliničkog centra”. Na žalost preminuo je usled srčanih problema 1999. godine, nakon dvadeset pet godina braka sa voljenom mu Jelicom.

Svog supruga, Jelica je opisala kao dominantnog muškarca, sa kojim je imala ravnopravan odnos. NJegova smrt 1999. joj je veoma teško pala, a veliku podršku Jelici je pružio reditelj Zdravko Šotra koji joj je u tom periodu dodelio ulogu Kaliope, u svojoj čuvenoj adaptaciji romana ,,Zona Zamfirova”.

Foto: V. Danilov

Povratak na posao je glumici dosta značio. U pomoć je pritekla i rediteljka Soja Jovanović, dodelivši Jelici ulogu u predstavi ,,Umrla je gospođa Majkl”. Radeći na ovim projektima, Jelica je lakše prebrodila gubitak svog supruga, ali ljubav prema njemu ni sa godinama nije jenjavala.

Jelica iz braka sa pravnikom Milošem Sretenovićem ima dve ćerke, Anu i Olju. Olja je jedanaest godina mlađa od svoje starije sestre. Obe imaju dara za glumu ali se ne bave tim pozivom.

Foto: Jutjub printskrin/_ Brzi_

 

Popularna glumica odavno je postala baka, a njen, sada već punoletni unuk, Miloš nosi ime po svom dedi, Jeličinom suprugu. Miloš i njegovi roditelji žive u Švedskoj, tako da baka Jelica često putuje kod svoje porodice, ali i oni redovno dolaze kod nje. Izjavila je i da su se nakon Mišine smrti pojavili neki muškarci u njenom životu, međutim ni jedan nije mogao da zameni pokojnog supruga.

Kao slobodan umetnik i glumac koji nije pripadao nijednom pozorištu, Jelica je posao nalazila uglavnom na televiziji i u filmovima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".