Policija traži čitav montažno građeni objekat koji je bez jasnih i konkretnih tragova nestao na jednom privatnom placu u toku noći u Mičigenu. Policijske službe sumnjaju da je kuća odvučena prikolicom.

U kući, koja je veličine osrednje jahte, vlasnik je živeo nekoliko godina pre nego što se preselio. Ipak, kada je posle nekog vremena ponovo posetio svoje imanje, kuću nije zatekao.

 

 

- To je veoma čudna situacija. U ovom trenutku, kuća definitivno nije tamo gde bi trebalo da bude. Postoje različiti motivi za krađu, ali to je detalj koji pokušavamo da otkrijemo - izjavio je inspektor Metju Skot za lokalne medije. 

Mala kuća je bila montažna smeđa koliba sa belim vratima, belom ogradom i narandžastim krovom. Utvrđeno je da je nestala u noćnim časovima i to negde u periodu između 18. novembra i 16. decembra prošle godine.

Policija ima spisak osumnjičenih i veruje da su dve osobe umešane u krađu, ali obzirom da je istraga u toku detalji o njima se ne mogu izneti.

Krađa kuća je jedan od najbrže rastućih zločina u Americi, prema podacima institucija, ali ne u doslovnom smislu. Krađe nekretnina se uglavnom obavljaju prevarom  sa papirima o vlasništvu.

(Independent.uk)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".