Radnici su danas u prestonici Kanade počeli sa podizanjem ograde ispred parlamenta, a policijski službenici su drugi dan zaredom delili upozorenja demonstrantima da se raziđu, dok su puni autobusi sa novim policijskim snagama pristizali na to područje, prenosi AP.

Prema podacima od utorka, koje su saopštili zvaničnici Otave, oko 360 vozila i dalje je uključeno u blokadu gradskog jezgra, što je pad sa 4.000 koliko ih je najviše bilo, a mnogo stanovnika Otave je nezadovljno što im je onemogućena sloboda kretanja.

- Krajnje je vreme da se sa ovim nezakonitim i opasnim aktivnostima prestane, izjavio je premijer DŽastin Trudo u parlamentu.

On je naveo da je zbog protesta kamiondžija "ugrožena kanadska ekonomija i odnosi sa trgovinskim partnerima", i naglasio da su oni su pretnja po javnu bezbednost.

Mnogi demonstranti u samozvanom "konvoju slobode" reagovali su na ova upozorenja sa podsmehom i poručili da neće odustati od svojih ciljeva, navodi AP.

Otava predstavlja poslednje uporište ovog pokreta, nakon nedelja demonstracija i blokada koje su zatvorile granične prelaze Kanade i SAD, nanele ekonomsku štetu ovim zemljama, a prouzrokovale su i političku krizu za premijera Trudoa.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".