NJen talenat primetili su i nastavnici iz škole, pa je Dragana na takmičenjima osnovnih škola iz požarevačkog kraja redovno predstavljala svoju školu. Sa trinaest godina bila je najmlađi solista KUD “Kasidol” i svojom pesmom otvarala je i zatvarala priredbe.

Foto: D. Mišić

 

Pevačica je često govorila da svaki put pred izlazak na binu ima veliku tremu, ali da ju je savladala zbog velike ljubavi prema muzici.

Ubrzo se pročulo da u Kasidolu postoji dete koje tako dobro peva, a onda je vest došla i do važnih ljudi iz sveta muzike. Nakon dvoumljenja da zakorači u svet profesionalne muzike, zbog mladosti i važnosti školovanja, njena porodica donela je odluku da Dragana snimi ploču, ali tek nakon što završi školu.

NJena pesma “Imam dečka nemirnog” dospela je na vrh svih top lista, a ploča je prodata u 160.000 hiljada primeraka, tako je rođena zvezda.

Dragan tokom karijere dobija mnogobrojna priznanja, a jednom prilikom najugledniji američki magazin „Bilbord” je objavio tekst u kome je Dragana Mirković nazvana „srpskom Madonom ili Lejdi Gagom”.

Pored uspešne karijere, Dragana je izgradila i svoju porodičnu idilu i poznato je da ima skladan brak sa suprugom Tonijem sa kojim ima dvoje dece.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".