Kao što je poznato najboljem teniseru sveta je zabranjeno da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni i sada je odlučio da ispriča šta je proživeo.

Upitan kako mu je bilo u hotelu za imigrante, Đoković je za Bi-Bi-Si rekao sledeće:

- Definitivno nije bilo prijatno. Ali, znate... Ne bih sada da sedim ovde i žalim se na te uslove. Jer, tamo sam bio sedam dana...

"Da li si se osećao bespomoćno?", prekinuo je engleski novinar Novaka.

- Da, jesam. Kada sam doputovao u Melburn, nije mi bilo dozvoljeno da koristim telefon tri, četiri sata. Bila je duboka noć, iza jedan sat posle ponoći. Nisam spavao, jer su me ispitivali stalno, na svakih 30 minuta. Bilo je tu mnogo "intervjua", koji krenu, pa se prekinu, pa se nastave... Ja nešto kažem, a osoba koja me ispituje kaže da mora da ode i konsultuje se sa svojim nadređenima, pa se onda čeka, pa se vrati... To je trajalo cele noći. I onda sam na sudu dobio taj proces, vraćena mi je viza, bio sam slobodan četiri dana, trenirao sam. Ali, nije to bilo normalno treniranje kao što je inače slučaj kod mene uoči grend slema. Odjednom je tu bilo mnogo kamera na svakom mom treningu... A uz to, i moje kolege... To me je baš povredilo. Osetio sam tu energiju, te poglede mojih kolega, ljudi koji su se nalazili u teniskom kompleksu. Naravno, shvatao sam da imaju stavove koje su izgradili na osnovu onoga što su videli u medijima. A ja nisam izlazio sa svojim stavovima u medijima, jer sam poštovao pravnu proceduru u kojoj sam se našao, postupke koji su se vodili.

 

Đoković je takođe otkrio da je spreman da žrtvuje nastupe na Rolan Garosu i Vimbldonu ukoliko bude morao da bude vakcinisan.

Podsetimo, Novaka ćemo prvi put ove sezone na terenu gledati na turniru u Dubaiju koji se igra od 21. do 26. februara. Poznat je i put koji srpski igrač mora da prođe da bi stigao do nove titule.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".