Nastavnik Miloš Bobić nedavno je podržao Miloša Stojnića, suspendovanog nastavnika hemije iz novosadske OŠ "Branko Radičević", koji je na društvenim mrežama okačio fotografiju s decom koja drže raširena tri prsta, a na kojoj piše "Srpčići moji".

Bobić je u znak podrške pre nekoliko dana okačio na svom profilu sličnu fotografiju sa potpisom "Moji Srpčići".

On je u svom postu javno podržao svog kolegu iz Novog Sada, a koliko je čvrst u stavu, govori i izjava koju je dao za 24sedam.

- Na ovaj potez sam se odlučio isključivo zato što ne vidim ništa loše da se u Srbiji kaže da si Srbin. Nažalost, danas je to postalo kažnjivo zakonom. Kolegu Stojnića ne poznajem lično. Verujem da ima još nastavnika koji su našeg stava, ali se ljudi plaše da ne izgube i ovako bedne plate kakve su u prosveti. Inače, ne radimo u istoj školi nastavnik Stojnić i ja - napisao je on u odgovoru našem portalu.

Inače, direktorka OŠ "Branko Radičević" istakla je da je disciplinski postupak protiv nastavnika Stojnića pri kraju i da se očekuje njegov povratak na redovnu nastavu.

Foto: Instagram

 

- U disciplinskom postupku radi utvrđivanja odgovornosti zaposlenog Miloša Stojnića, u dosadašnjem toku postupka do trenutka davanja ove izjave nisu utvrđeni elementi za postojanje odgovornosti nastavnika. Ukoliko se do kraja postupka ne utvrdi suprotno, suspenzija će biti ukinuta i zaposleni će biti vraćen na posao - istakla je Suzana Marić, direktorka OŠ "Branko Radičević“ iz Novog Sada.

(24sedam)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".