„Beograd ne zaboravlja svoje legende. Dravić i Nikolić su velikani našeg glumišta koji su obeležili celu jednu epohu. Kao simbol njihove vanvremenske ljubavi, odlučili smo da na platou postavimo skulpturu koja predstavlja Milenu i Dragana iz kultne serije ’Obraz uz obraz’, koju je glumački par vodio na tadašnjoj Televiziji Beograd", rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na televiziji K1.

 

 

Prema njegovim rečima, važno je da Beograd ima što više malih trgova koji će ukrasiti grad i omogućiti ljudima da se odmore i zabave, a prema projektu kojeg realizuje Sekretarijat za investicije, pored ovog, završeni su trgovi na uglu Gavrila Principa i Balkanske, NJegoševe i Maksima Gorkog, Birčaninove i Bulevara oslobođenja, oko Palilulske pijace, na uglu Strahinjića Bana i Tadeuša Košćuškag, kao i u Ulici Kraljevića Marka.

„Važno je da radovi budu kvalitetno urađeni i da nam trgovi dugo traju. Ovim projektima pokazujemo da vodimo računa i o ekologiji, i da su nam prioritet pešaci i biciklisti u odnosu na motorni saobraćaj. Bitno je, takođe, da gde god gradimo, vodimo računa o ravnoteži i da u urbanim delovima grada ne narušimo koncept ’zelenog grada“, istakao je Radojičić.