Kako tvrde istraživači, deset posto brakova koji su počeli venčanjima čija cena prelazi dva miliona dinara završilo je razvodom u prve tri godine. S druge strane, 34 posto parova koji su na venčanju imali tek deset gostiju razvelo se u roku od deset godina.

- Ovo istraživanje potvrdilo je rezultate pređašnjeg američkog istraživanja koje je sugerisalo da su skupa venčanja loša za brak jer mladence uvaljaju u dug. Kad se sve uzme u obzir, ovo istraživanje šalje poruku da venčanja ne moraju puno da koštaju te da bi parovi trebalo svoj posebni dan da podele sa porodicom i bliskim prijateljima kad god je to moguće - rekao je vođa istraživanja Heri Benson.

Foto: Profimedia

 

 

Sara Dejvison, stručnjakinja za razvode, ističe da se neki parovi pogube u celoj priči.

- Kod nekih parova važnije je samo venčanje od svega ostalog. Venčanje, raskošna venčanica, predivna lokacija... Sve to može da zaseni pravi razlog zbog kojeg se ženite. Kad dan venčanja prođe, sedite i preko stola gledate osobu za koju ste se venčali i mislite: 'Venčanje je bilo baš zabavno, ali ovo neće ići' - tvrdi žena koja parovima pomaže da se nose sa problemima u braku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".