Prvi put u istoriji grada Kraljevčani su se na ovaj korak odlučili nakon saznanja o Nedeljkovićevom nedoličnom, samovoljnom i bahatom ponašanju na koje je krajem prošle godine upozorio ministar Nikola Selaković, pa čak i, prema pisanju medija, navodnom maltretiranju čuvenog deda Đorđa Mihailovića koji decenijama čuva kosti srpskih heroja.

Nedeljković je zaslužnim građaninom Kraljeva, podsećamo, proglašen prošle godine povodom Kraljevdana „za očuvanje srpske istorije i kulture“ i to na predlog ovdašnjeg Udruženja „Prijateljstvo za nova vremena“.

Prema medijskim navodima, Predrag Nedeljković, inače rođeni Kraljevčanin i bivši novinar, oženjen Grkinjom, za pomoćnika čuvara groblja u Solunu imenovan je 2015. godine, sa ciljem da pomogne deda Đorđu u u dočekivanju posetioca i održavanju srpskog vojničkog groblja

Ukazanu dužnost na Zejtinliku od početka su pratili navodni skandali i nedolični potezi Nedeljkovića. Zabeleženo je da je više puta kršio svoje radne obaveze. Primećen je više puta da je neprikladno odeven dočekivao posetioce, čak i prilikom poseta službenih delegacija. Prema tvrdnjava očevidaca, zatican je i nekoliko puta u alkoholisanom stanju. 

- Mnogo puta nije radio pod izgovorom da je prehlađen. Odlazio bi na odmor bez prethodne najave ili bi uzeo slobodan dan, a da o tome sve koje treba obavesti tek uveče uoči tog dana - pisali su tada mediji pozivajući se na izvore.

Vrhunac navodnog skandaloznog ponašanja bilo je saznanje o njegovom navodnom maltretiranju deda Đorđa. 

Foto: I. Marinković/Jutjub/Saša Šljukić/Profimedia

 

 

Zbog svega navedenog, odlučeno je da mu se ne produži ugovor o radu, što je i stvorilo mnogo medijske pažnje.

Na ovakve Nedeljkovićeve postupke, svojevremeno je sugerisao i  ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je nakon jedne posete službene posete Zejtinliku, na svom Instagram profilu objavio poruke podrške deda Đorđu, i poručio da će država da zaštiti i čuvenog Đorđa, ali i vojničko groblje Zejtinlik.

- Država će umeti da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba - navodi se u objavi Selakovića na Instagram profilu.

Foto: I. Marinković/Jutjub/Saša Šljukić/Profimedia

 

 

Selaković je istakao da se o našim palim junacima i sećanju na njih na dostojan način brinule tri generacije porodice Mihailović, a ključeve Zejtinlika mora da preuzme neko ko je svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka.

Kako prema pomenutim tvrdnjava nije obavljao ni poslove na groblju, neretko je deda Đorđe morao sam uzimati sve obaveze na sebe,k ako neko ne bi došao i video da je groblje neuredno.

Posetioci groblja žalili da Nedeljković ume da bude veoma neprijatan, pa navodno čak i da povisi ton, ukoliko neko u kasnim popodnevnim časovima dođe da obiđe srpsko groblje u Solunu. Priča se i da je Nedeljković posetiocima loše pričao o deda Đorđu, te sebe nazivao njegovim "naslednikom", govoreći da za sebe da je on "mnogo više od radnika na groblju".

Inače Predrag Nedeljković nije se oglašavao u medijima povodom poslednjih navoda. I pored poziva brojnih novinara, još uvek nije izneo svoju stranu priče.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".