Bik

Pripadnici ovog znaka Zodijaka spadaju u najveće hedoniste. Oni su izrazito čulni, a Venera koja vlada Bikom daje im mogućnost da uživaju svakim damarom sebe u hrani, piću i stvarima koje su za njih odraz hedonizma.

Nekad imaju tendenciju da jedu mnogo, a sve to vole da zaliju i dobrom kapljicom.

Neki Bikovi su skloni grickanju, pa često nisu ni svesni toga koliko su hrane uneli kroz sitne, nezdrave obroke. Zbog svega toga retko ćete sresti Bika koji je mršav.

Foto: Profimedia

 

Blizanci

Blizanci su hedonisti, ali u društvu. Oni vole da uživaju u posebnim vrstama hrane, vole egzotične stvari i pravi su gurmani kada su  u pitanju specijaliteti. NJihova radoznalnost ih vodi da probaju sve što je novo i jestivo.

LJudi rođeni u ovom znaku obično se lako goje, ali i lako mršave. Kada zaista žele da izgube višak kilograma, privremeno mogu da pređu na zdravu ishranu i da postignu vitkost.

Blizanci se rado, posle dijete, vraćaju svojim starim navikama u ishrani.

Foto: Depozitfoto

 

Jarac

Jarčevi vole da jedu. Oni obožavaju sva tradicionalna jela i uživaju u njima. Vole peciva, pite, meso, a večera u sitne sate gotovo da je nešto bez čega ne funkcionišu. Kada su gladni, pojeli bi sve što nađu u frižideru.

Ipak, pripadnici ovog znaka su često ljubitelji sporta, pa izgube mnogo kalorija vežbajući, ali ih isto tako lako nadoknade. Dijetu preziru iz dna duše.

Vodolija

Slično Blizancima, i Vodolije obožavajaju da istražuju i uživaju u svakom novom jelu koje se pojavi na trpezi pred njima.

One su veliki kreativci, pa kuvanje smatraju jednom vrstom umetnosti, baš kao i serviranje, ali i konzumiranje hrane.

Vodolije su obično pravi gurmani, koji vole da isprobaju različite specijalitete i da uživaju u velikim obrocima.

Kod njih se višak kilograma često pojavi tokom odmora ili putovanja, kada se opuste i dozvole sebi malo više od potrebnog.

Foto: Profimedia

 

Ribe

Navike ishrane osoba rođenih u znaku Riba su u velikoj meri povezane sa njihovim trenutnim raspoloženjem. Kod njih je potreba za hranom uglavnom povezana sa lečenjem neke frustracije, pa im je neretko hedionizam kompenzacija za neko lično nezadovoljstvo.

Kada su pripadnici ovog znaka tužni ili loše rapoloženi, često zanemare zdravu ishranu, preskaču obroke i jedu kako stignu. Bez slatkiša ne mogu da zamisle dan.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".