- Tražio sam mu pare. On mi je dao 390 dinara i rekao da je samo to navodno imao. Pukao me bes. Počeo sam svesno da ga udaram - ispričao je bezosećajno pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Žarko R. (21) iz Žablja, osuminjen za prebijanje nasmrt uličnog svirača Kristijana Kostića, poznatijeg pod nadimkom Bleki (61) iz Novog Sada.

U Kosovskoj ulici, u jutarnjim časovima, Žarko R. je zaustavio Kostića koji je prolazio pored njega, tražeći mu novac, a nezadovoljan količinom novca koji mu je dao, iznervirani mladić nasrnuo je na njega i pretugao ga do smrti.

- Kostić i osumnjičeni su pre zločina bili u istom lokalu. Bleki je tu bio sa svojim društvom, a Žarko, koliko znam, sam je sedeo i pio. Maltretirao je goste, prilazeći im da ih gnjavi, priča, a usput i da traži koji dinar. U jednom momentu prišao je i ubijenom, ne znam šta mu je rekao, ali ubrzo se sklonio od njega - navodi jedan od očevidaca nesrećnog događaja.

Pretpostavlja se da je nastrdali Kristijan krenuo da zauzme uobičajeno mesto na kojem je svirao.

 

 

Novosadska kriminalistička policija je brzom reakcijom privela Žarka R. On je bez opiranja, veoma smireno ispričao inspektorima šta je uradio.

- Kada sam krenuo iz lokala, nedaleko odatle video sam tog čoveka. Prišao sam mu i pitao da mi da koji dinar. Hteo je da me ponizi, kao ima samo 390 dinara. Prvo sam mu uzeo te pare, a onda tražio još. Tvrdio je da nema. Jednostavno iz hira sam počeo da ga tučem. Pao je , i onda sam ga udarao rukama i nogama - izjavio je on.

Izvor je za Blic govori kako je Žarko pobegao sa lica mesta, videvši krv i da se Kostić ne pomera.

- Nesrećnog čoveka našli su slučajni prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Čovek je davao još znake života, ali nažalost, preminuo je u Urgentnom centru.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".