- Kao što je predsednik i obećao, od 16. do 31. maja ortvorićemo ponovo proces prijava, pri čemu svi koji su se već prijavili, njih 1.059.411 nema potrebe da se ponovo prijavljuju, njima će automatski biti uplaćen novac. Ali ćemo omogućiti onima koji do tada budu napunili 16 godina da se priave i dobiju ovu pomoć. Isplata će biti 1, 2, i 3. juna - rekao je Mali gostujući na RTS-u


On je ocenio da će sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom biti odlična razvojna šansa za našu privredu.

Foto: N.Fifić

 

 


- Srbija je naučila da pobeđuje u ekonomiji, naša preduzeća su pokazala da su dovoljno konkurentna da mogu da izvoze u celom svetu. Mi imamo sporazume o slobodnoj trgovini sa EU, sa CEFT-om, EFT-om, Turskom, Evroazijskom unijom, mi već sada pokrivamo tržište od 1,3 milijarde ljudi - rekaom je Mali.

Ocenio je da protekcionizam nikome ništa dobro nije doneo i dodaom kako Vlada hoće da gradi još konkurentniju privredu koja može da se nosi sa najboljima.

 - Mi našoj privredi hoćemo da otvorimo tržište od 1,3 milijarde ljudi, što za nas znači nova radna mesta, nove fabrike, nove izazove, ali i potrebu ulaganja u nove tehnologije, nove organizacije, jer kroz takmičenje sa najboljima vi sebe gradite da budete još bolji - naglasio je mionistar finasija.

Dodao je da naš očekuju teški pregovori o tom sporazumu koji će, po njegovim rečima, značiti povećanje srpskog izvoza u Kinu.

- Naš se izvoz za poslednjih 10 godina povećao za 152 puta, sa 7,3 miliona dolara 2012. na skoro milijardu dolara prošle godine - naveo je Mali.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".