Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram. On se slikao sa đacima srpske nacionalnosti kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati. 

Nakon objavljene informacije o profesoru, čitaoci "Nportala" koji pohađaju navedenu školu su nas kontaktirali da iznesu i drugu stranu priče.

Roditelj devojčice koja pohađa OŠ "Branko Radičević" nam je ispričao kako su deca pokrenula peticiju da se zaštiti Srojnić koga nazivaju - "omiljenim nastavnikom". Takođe, sva deca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dve stavke u kojima se kaže:

- hteli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

- u mojoj grupi niko se nije osećao loše

- Moja ćerka ide u istu školu i on im je tamo omiljeni nastavnik i deca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne "uznemirene" majke da ih je on navodno naterao - navodi roditelj koji nas je kontaktirao.

On dodaje i kako deca ističu da ih niko nije naterao i čude se šta je sporno u komentaru "Srpčići moji", postavljajući ironično pitanje "nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji". 

- Inače deca su sjajna. Setili su se da su na početku godine potpisali saglasnost da smeju da se fotografišu i da ih nastavnici fotografišu ako je to u interesu škole i školskih aktivnosti - ističe čitalac "Nportala" koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".