O jednoj ovakvoj proslavi pisao je "Sabor" u februaru, daleke 1999. godine, navodeći da je velika jugoslovenska folk zvezda, Lepa Brena, prvi put u karijeri prihvatila da peva na romskom veselju.

Osim nje, tu su bili i drugi istaknuti pevači, poput Šabana Šaulića, Jašara Ahmedovskog, Harisa DŽinovića i drugih, a da je vladala sjajna atmosfera možete se uveriti putem fotografija, kao i izveštaja iz "Sabora", koji prenosimo u celosti:

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Prvi put u karijeri Lepa Brena je prihvatila poziv da peva na romskom veselju. NJen debi bio je u Parizu na krštenju Kevina i Melvina i njihovog tate Dragana. Domaćini su za ovo veliko porodično slavlje angažovali folk zvezde, ali i mađioničara Big Laleta i voditelja Zorana Pejića Peju. Dva dana i dve noći slavlja, pretvoreno je u zabavno-muzički spektakl. Čast da kumuje pripala je muzičaru Draganu Ćirkoviću Ćiri, zaslužnom za to što su na slavlje pristigli i Šaban Šaulić, Zorica i Kemiš, Jašar Ahmedovski, Dragan Kojić Keba, Đani, Snežana Đirišić, Zlata Petrović, harmonikaš Mirko Kodić i članovi orkestra Miće Nikolića. Koliko je ovo krštenje bilo uspešno, kada su u pitanju pevački honorari, vidi se i po detalju da je Brena samo za prvih petnaest minuta svog nastupa okićena sa dvadeset hiljada maraka.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Domaćinima se posebno dopao Brenin suprug Boga Živojinović, koji je podsticao veselje, igrajući i lupajući tanjire! Zbog toga je dobio poziv da već u aprilu upravo on kumuje na još jednom krštenju u ovoj familiji. Tada će Boba formirati umetničku ekipu i očekuje se da će ponovo biti ludo i nezaboravno.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Prisustvo ovolikog broja pevačkih zvezda u Parizu inspirisalo je i Harisa DŽinovića da im se pridruži. Pošto je uoči krštenja ugostio kolege u svom restoranu, i usput Bobi nadenuo titulu Vimbldon efendija, domaćini su ga pozvali kao gosta u restoran "Port žuan" nadomak Pariza. Tamo je poslednjeg dana slavlja u ranim jutarnjim časovima DŽinović zapevao svoje nove pesme i nagovestio da će se uskoro vratiti na jugoslovensku muzičku scenu.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 15. februara 1999. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".