Iako se na snimcima, koji iz pomenute radnje objavljeni na društvenim mrežama, jasno vidi kako je ženi, koja je na šalteru kupila sendvič i uredno ga platila, ispao novčanik, koji je onda muškarac koji je naišao iza nje namerno šutnuo i odneo, događaj je dobio srećan kraj.

Naime, muškarac je nešto kasnije novčanik odneo u policiju i on je vraćen vlasnici sa svim dokumentima i novcem koji je imala. Tako je čovek koji je javno osuđivan, ipak, postao pošteni nalazač.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1830484370478673

 

- Žena iz Bašaida jeste prijavila krađu, ali je posle samo desetak minuta, došao i čovek koji je pronašao i uzeo njen novčanik. Vratio ga je sa svim onim što je unutra bilo. Ženi je vraćen novčanik sa svim dokumentima i novcem i ukupnim sadržajem, tako da je sve ispalo u redu. Policija nema razloga za bilo kakav postupak ili sankciju – potvrđeno je “Novostima” u Policijskoj upravi u Kikindi.

Na snimcima se jasno vidi kako se žena udaljila, a da nije primetila ni čula da je na pločnik nešto palo. Čovek koji je naišao iza nje je u hodu namerno šutno novčanik, uzeo ga i odneo. Snimak ovog događaja brzo se proširio internetom i svi su ga osuđivali. Međutim, kasnije je ispalo sasvim drugačije.

Foto: R.Š.

 

 

- Žena oko šezdesetak godina je kupila sendvič, platila i otišla. Nakon pet do deset minuta se vratila i rekla mi da joj nema novčanika. Tada sam pozvala gazdu, a on je na snimku video šta se dogodilo. Šalter je visok i nisam mogla da primetim novčanik na pločniku. U trenutku kada je muškarac naišao nisam bila blizu šaltera. On nije svratio na šalter, a žena je otišla u policiju da prijavi nestanak novčanika – ispričala je za “Novosti” Ivana Jovin, radnica kioska brze hrane.

Radnica misli da žena kojoj je ispao novčanik čak nije iz Kikinde. Od ranije joj nije poznata.

Foto: R.Š.

 

 

- Ona nije naša redovna mušterija. Čak mislim da nije iz Kikinde. Nije nam rekla šta je imala u novčaniku. Nije ni ostavila kontakt telefon. Samo znamo da se zove Smilja Grujić – ispričala je

U Policijskoj upravi nisu želeli da potvrde ime žene koja je izgubila novčanik. Nisu nam rekli ni ime nalazača novčanika. Saznali smo samo da ima 66 godina.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".