Na teretnom brodu, koji je u nedelju u jutarnjim časovima pristigao u Đenovu, nalazilo se oko 450 kilograma droge, prenose italijanski mediji. Uhapšeni su Kulmvu Kamalu i Fabiju Papeu, muškarci zatečeni na licu mesta, dok je jedan od njih pokušavao da iz kontejnera u kojem se nalazila droga iznese torbe.

 

 

Na teretnjaku MSC Adelaide pronađeno je i beživotno telo Srbina (50) sa prerezanim grlom.

Smrt sprskog državljanina istražuje italijanska policija, a ne isključuje se i mogućnost samoubistva. Naprotiv, njegove kolege pomorci tvrde kako je Srbin sam sebi oduzeo život.

 

 

Međutim, tamošnji mediji pišu kako lokalna policija ističe da trenutno ne postoje dokazi koji bi povezivali ova dva događaja - smrt srpskog moreplovca i pronađenu drogu na teretnjaku. Uprkos tome, postoji određena sumnja povezanosti ovih dešavanja, pogotovo ukoliko se uzme u obzir vrednost zaplenjene robe, koja se procenjuje na oko 30 miliona evra.

Lokalni portal "genova24" piše i o svedočenju kolege koji je video kako je navodno srpski pomorac sam sebi prerezao vrat. On je policiji navodno rekao kako je "oduzeo Srbinu nož odmah nakon što je sebi naudio". Ipak, policiju buni što još nisu pronašli nož ili sekač, žilet kojim je samoubistvo ili ubistvo izvršeno.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".