Jedan od najvećih skandala za vreme njegovog predsednikovanja bio je takozvani "skandal Levinski" - to jest njegova ljubavna afera sa Monikom Levinski.

Interesantno je da su šale na račun priprema za bombardovanje i "skandala Levinski" učinile da jedna izuzetno popularna humoristička serija, "Dadilja" bude - ukinuta te, za nas nevesele, 1999. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Paradoksalno, serija je ukinuta na vrhuncu popularnosti, sredinom 1999. godine, skinuta sa televizije, iako ju je svake nedelje, u udarnom večernjem terminu, pratilo više od trideset miliona Amerikanaca, pisale su "TV Novosti" 2005. godine. Taj potez prema jednom od najgledanijih sitkoma svih vremena izazvao je negodovanje. Pisane su peticije za njen povratak na male ekrane, stizala su protestna pisma, a bilo je i telefonskih prenji. Uzalud: "Dadilja" je definitivno upokojena, a da razlozi ni do danas nisu razjašnjeni. Time je otvoren prostor za raznorazna nagađanja.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Neki tvrde da je presudila intervencija sa najvišeg vrha. Navodno, tadašnji predsednik SAD Bil Klinton opasno se naljutio čuvši da je snimljena epizoda u kojoj je ismejan zbog ljubakanja sa Monikom Levinski i kampanje kojom je pripremao bombardovanje Jugoslavije. LJudi iz predsednikovog okruženja intervenisali su gde treba i epizoda nije prikazana, kao i još dve preostale do kraja ciklusa. Isti izvori tvrde da je Klinton rado gledao "Dadilju", u kojoj je čak nekoliko puta gostovao i njegov brat Rodžer. Ukoliko je njegovo razočaranje bilo veće.

Glavna glumica i izvršna producentkinja Fren Drešer odbijala je da govori o razlozima ukidanja serije, ali upućeni tvrde da ju je to duboko pogodilo. Zdravstveno stanje joj se pogoršalo - upala materice prerasla je u rak. Na svu sreću, ona se uspešno izborila sa svojim oboljenjem.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".