Novak Đoković je početkom godine dobio "medicinsko izuzeće" sa kojim mu je bio omogućen ulazak u Australiju, međutim tamošnje vlasti su tu garanciju odbile, ukidajući mu vizu. Najboljem teniseru sveta je usvojena žalba na sudu, ali je ministar za imigracije Aleks Houks iskoristio diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu sprskom asu. Đokovićeva žalba na tu odluku otišla je pred Federalni sud, ali ovog puta mu je zabrana ostanka u Australiji potvrđena, s obzirom na to da je okarakterisan kao "opasnost po javno zdravlje" Australije.

Epidemiolog i član kriznog štaba dr Predrag Kon prilikom gostovanja u Jutarnjem programu Prve prokomentarisao je "slučaj Đoković".

- Ispratio sam, ja sam rekao samo da mi je žao što nisam imao prilike da razgovaram sa njim pre nego stekne neka uverenja i da mu želim sve najbolje. Ne vidi se u izveštaju kako su iskoristili taj moj status, ali ne znam da li ovde ima neko ko nije njegov navijač, tako da Novaku želim sve najbolje. Prokomentarisao sam da nije u duhu zdravstvenog pravilnika što ga nisu pustili, što ne znači da nije pravo, kao država imaju pravo da obezbeđuju granice - naveo je Kon.

- Ostajem pri istom stavu o vakcinaciji. Najviše bih voleo da igra tenis i da nema problema, posebno jer dolaze veliki turniri, poštujem šta kaže Novak Đoković, tako je odlučeno - vakcinacija je dobrovoljna i ne razumem na koji je način mogao da bude javna zdravstvena opasnost - zaključio je epidemiolog.

Novak Đoković učestvovaće na turniru u Dubaiju krajem ovog meseca, ali, pored toga, njegov takmičarski kalendar nije poznat, kao i to da li će nastupiti na predstojećim grend slemovi, s obzirom na to da države organizatori zahtevaju vakcinu za ulazak u zemlju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".