Rukavina je vozio stranku koja je imala saobraćajnu nesreću na karlovačkom području u Dubrovniku i uredno ga ostavio na željenom odredištu, na jugu Hrvatske. Potom je polako krenuo natrag prema Karlovcu.

Ali, prema priči njegovog kolege, Ivice Ribičića, koju je on podelio za hrvatski Kaportal, vozača su zvali iz centrale i rekli mu da se klijent požalio da je izgubio novac, i to veću količinu. Taksista je već bio kod Splita kad je stao, a na zadnjem sedištu automobila imao je šta i da vidi.

Foto: N. Skenderija

 

 

Tri koverte pune novčanica - nije ih brojao, ali po proceni bilo je možda i 100.000 kuna, više od 13.000 evra. Vredni taksista Nikica nije se dvoumio šta će učiniti, već je odmah okrenuo taksi i vratio se u Dubrovnik kako bi stranki vratio novac.

Na kraju se ispostavilo da je u taksiju bilo ostavljeno oko 90 hiljada kuna (skoro 12.000 €). Nakon što je vratio novac dobio je i nagradu od 100 kuna.

Ribičić kaže da se u taksijima često desi da pronađu razne stvari, ali da se događa i da se klijent nikad ne javi. Ima onih koji bi i ovakav vredan pronalazak - hrpu love sigurno zadržali i pravili se da nije ništa ostavljeno u taksiju. Međutim, ovaj vozač prava je poštenjačina.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".