NJen recept za vitku liniju je da treba unositi što više voća i povrća, ali, iako vodi računa o zdravoj ishrani, ponekad “zgreši“ uz kaloričnu hranu

Pevačica kuva samo kada zatreba i kada su posebne prilike. Priznaje da je pošteđena sa te strane, a za kuvanje u kući zadužena je njena sestra. Ipak, kada je u kuhinji, sprema slana jela, a slatkiše ne voli.

- Najbolje spremam slana jela, iako kuvam samo kada izrazim želju za tim i kada imam za koga! Još od detinjstva najviše volim kuvano povrće: grašak, boraniju, spanać, a i sada najviše uživam u paprici i piletini na mnogo načina. Majka nas je naučila da spremamo francusku musaku, koja se u našem kraju priprema sa pireom, a ne sa seckanim krompirima - otkrila je pevačica.

Foto: ATA images

 

Biljana preferira blažu hranu i odskoro vodi računa o zdravoj ishrani i kalorijama. NJen recept za vitku liniju je da treba unositi što više povrća i voća, a što manje masti i ugljenih hidrata, osim ako ne želite da dobijete na kilaži.

- Lišavam se majoneza, pavlake i uopšte masne hrane, mada mi se dešava i danas da se častim “zabranjenim“ jelom. Međutim, zimi smo svi statični, manje se krećemo, pa se i ugojimo! Smatram da godišnja doba utiču na svačiju ishranu - tvrdi ona.

Iako obožava srpsku kuhinju, kao i tursku koja joj je veoma slična, pevačica voli italijanske testenine, kao i francuske kroasane. Ali ne krije da ima i loša iskustva kada je bila na Tajlandu.

Foto: Printskrin instagram/ bilja_secivanovic

 

- Oni imaju specifične kombinacije začina, pa mi smetaju njihovi sosovi. Meni je slatko - slatko, kiselo - kiselo, a slatko-kisele ili slatko-ljute mešavine mi se ne dopadaju. Marokanski specijalitet, kome sam i ime zaboravila, nikad više neću probati, jer iako je bila moja omiljena piletina, slatko-ljuti sos je pokvario ukus! - kaže Bilja.

Hranu ne sprema isključivo po receptu, već izbacuje sastojke koji se ukućanima ne dopadaju i dodaje ono što vole. Priznaje da je romantična i da voli da iznenadi svojim umećem, ne samo muškarca, nego i porodicu! Za nju nije bitna količina hrane, već da je spremljena s ljubavlju.

Stranom gostu bi preporučila da ne zaobiđe pite, koje su karakteristične za naše područje, ali i kiseli kupus, jer je to najpoznatiji specijalitet iz njenog rodnog Mrčajevca. Iako smatra da svaka žena treba da bude snalažljiva i u krevetu, i u kuhinji, i na ulici, ipak misli da za ljubav nije presudno to što je žena vrsna domaćica!

- Muškarcima je drago kad žena zna da kuva, ali mnogi ne žele da ona miriše na zapršku svaki dan, pa će pre pojesti nešto na brzinu. Ne bi verovatno pristao da tako živi godinama, ali mislim da je potrebno naći vremena i za restorane i za domaću kuhinju! - smatra pevačica.

Biljana Sečivanović i njen izabranik vole da uz večeru uživaju u ukusu vina, a nakon dobrog jela, dobro dođe i desert! 

- Meso, pirinač i obavezno salata bio bi moj izbor za romantičan ručak. Međutim, mislim da još nema potrebe da mom muškarcu ugađam na taj način. Za desert bi mogao na stolu da se nađe kolač sa orahom, kao afrodizijak!

Slano jelo Teletina u ekspres loncu

Sastojci: glavica crnog luka, dve šargarepe, 0,5 kg napola isečenih krompira, 2dl belog vina, isto toliko vode, začin C, biber, teleće meso (krupniji komadi, može i sa kostima).

Priprema: povrće iseckati i propržiti na ulju. Preliti vodom teletinu, dodati povrće, vino, i dinstati na pari. Pola sata je dovoljno da se kuva, a kada je gotovo - teletina bude kao da je ispod sača.

Slatko jelo Baklava

Sastojci: 4 jaja, po 12 kašika šećera, brašna, griza, mleka, ulja, mlevenih oraha, 1 prašak za pecivo, 250g suvog grožđa i 250g seckanih oraha. Za preliv - pola litre vode i 500 g šećera.

Priprema: Umutiti posebno belanca, posebno žumanca, sjediniti, pa dodati sve sastojke, i tek na kraju orahe i grožđe. Peći u rerni oko jedan sat, na blagoj vatri da bi bilo dobro pečeno. Kada je gotovo, iseći na kockice i preliti ušpinovanim šećerom.

(Grand onlajn)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".