Dr Dragiša Aleksić, specijalista urgentne medicine u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kaže da je njihova ekipa po pozivu reagovala u najkraćem mogućem roku.

- Taj poziv je primljen oko tri sata izjutra 29. januara, rečeno je da na adresi pozivaoca ne mogu da probude dete. Ekipa je aktivirana kao prvi red hitnosti, na licu mesta zatekli su dete bez vitalnih parametara, bez svesti, disanja i srčanog rada. Pokušana je reanimacija, ali je nažalost mališan preminuo. S obzirom na to da se radilo o iznenadnoj i smrti nepoznatog porekla, obavešten je MUP, i tu se naš deo posla završio – kazao je Aleksić.

Objašnjava da su majka i baka medicinskoj ekipi kazale da se dete polilo vrelom vodom.

- One su navele da se prethodnog dana oko 18 sati dete tuširalo vrelom vodom, te da se polilo po licu i gornjim i donjim ekstremitetima. Rekle su da su uzele neku mast i namazale ga, te da su ga stavile na spavanje. Poslednji kontakt su sa njim imale oko jedan sat iza ponoći, rekle su da je nastavilo da spava. Kada su oko tri sata pokušale da ga probude, nisu u tome uspele – rekao je lekar Hitne pomoći.

Komentarišući povrede mališana, Aleksić ističe da se radi o najtežoj vrsti opekotina.

- Na gornjim i donjim ekstremitetima deteta nađene su opekotine trećeg i četvrtog stepena, to su najteže vrste koje dovode do propadanja kože. S obzirom na to da je opečena površina bila velika, a da se radi o malom detetu, to je za njega bilo fatalno. Kao prvu pomoć trebalo je dečaka istuširati hladnom vodom, na opekotine staviti mokru krpu, a prvenstveno pozvati našu ekipu kako bi mu u bolnici bila pružena adekvatna pomoć – rekao je doktor.

Majka dečaka je uhapšena i njoj je određen pritvor do 30 dana. Krivična prijava podneta je i protiv njene majke D.T. koja je bila u kući kada je došlo do teškog povređivanja mališana.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".