Lekari su dosad upozoravali da su glavni simptomi koronavirusa kašalj, gubitak čula mirisa i ukusa i povišena telesna temperatura. Ipak, simptomi nisu isti kod svih pacijanata pa tako se kod nekih javljaju simptomi koji se nikada ne bi povezali sa infekcijom kovida.

Stručnjaci su došli do saznanja da bol u uhu postaje uobičajen znak infekcije omikronom. Tačnije, oni upozoravaju da zaražene osobe mogu imati upalu uha i to verovatno zbog infekcije koja je došla iz nosa. Zbog toga apeluju da ukoliko se primeti gubitak sluha, vrtoglavica ili zujanje u ušima da se odmah ode lekaru. Pored bola u uhu, lekari kažu da su najčešći simptomi i kašalj, umor i glavobolja.

Takođe, pedijatar dr Saša Milićević rekao je nedavno za Kurir da se i kod dece pored najčešćih simptoma infekcije, a to su bol u grlu, curenje iz nosa i temperatura, retko javljaju i simptomi koje nikada ne biste povezali s kovidom.

Foto: Profimedia

 

 

- To su dijareja, koprivnjača, ali i upala ušiju. Ako povišena temperatura preko 38 traje duže od tri dana, roditelj obavezno treba da odvede dete kod lekara, ali i ukoliko je u porodici neko pozitivan na kovid - kazao je dr Milićević.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".