U kritikama očekivano prednjače Britanci, pa je "BBC" opet pokrenuo već poznatu priču o navodnim kopijama PCR testa Novaka Đokovića, koji se navodno ne poklapaju.

Iako je dr Zoran Gojković, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Srbiji, do detalja odgovorio na pitanja novinara CNN-a pre nekoliko nedelja, kada je tema bila aktuelna i razjasnio sve dileme i pobio optužbe da je postojao bilo kakav problem oko Novakovog PCR testa, te da je 100 odsto validan, dve nedelje kasnije, BBC se ponovo bavi ovom temom.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvi je ovo pokrenuo nemački "Špigl", čiji IT forenzičari nisu najbolje protumačili kodove, koji se menjaju svaki put kada se skine PDF dokument. BBC se naslonio na sličnu priču, a u tome su imali pomoć i srpskih novinara.

Naime, kako sami u tekstu navode, 21 test dobili su od kolega iz BBC Srbija, koji su dali doprinos za "kopanje" po kodovima Instituta za javno zdravlje Batut" kako bi uporedili Novakov test i rezultate.

BBC je takođe u tekstu kontaktirao Batut putem više različitih kanala, ali nisu dobili odgovor. Podsetimo i da je upravo članak BBC-ja bio "dokaz" za deportovanje Novaka Đokovića u Australiji na sramnom suđenju.

Naravno, priču je jedva dočekao da podeli Ben Rotenberg, teniski novinar koji uvek spremno dočeka nešto loše da napiše o prvom reketu sveta.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".