Potraga za Matejem Perišem (27) iz Splita koji je nestao u Beograd u noći između 30. i 31. decembra traje 28 dana, a prema rečima ministra Vulina, policija je juče pretraživala Veliko ratno ostrvo.

– Loši su vremenski uslovi hladno je. Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo reku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine – istakao je danas ministar.

Međutim, ovo je sve podsetilo na nestanak poznatog srpskog kuvara u Hrvatskoj.

Foto: Jutjub printskrin/MUP RS, Fejsbuk/Dobrovoljno vatrogasno društvo Palilula Beograd

 

 

Naime, Dejan Markus (44), kulinarski stručnjak poznat iz emisije “Kuvati srcem”, bio je nestao 7. februara 2020. godine u Zagrebu i za njim se tragalo čitavih sedam dana.

Srećom, za razliku od Matejeve, Markusova porodica je makar saznala šta se sa njim dogodilo već 13. februara te godine.

Poslednji put s Markusom su prijatelji kontaktirali dana kada je nestao, a Dejanova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je na stotine telefona u pokušaju da bratu uđe u trag.

U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo ličnih dokumenata i mobilnog telefona sa hrvatskim brojem.

Foto: MUP/Jutjub printskrin

 

 

Kako su mediji pisali tada, nije bilo poznato više detalja, srpski kuvar je pronađen i nezvanično se nalazio u zatvoru. On je uhapšen zbog sumnje da je krijumčario drogu u automobilu.

U njegovom automobilu je pronađeno tri litra amfetamina. Markus je u julu prošle godine osuđen je u Hrvatskoj na dve godine zatvora i novčanu kaznu od oko 13.300 evra zbog šverca droge. Kako je tada preneo hrvatski Jutarnji list, kuvar je osuđen pošto se nagodio sa USKOK i priznao krijumčarenje kokaina i amfetaminskog ulja.

Matej Periš je nestao uoči Nove godine i za njim se traga već četiri nedelje od nestanka. Srpske policijske snage ne odustaju i dalje i tragaju za njim konstantno, nadajući se da će Splićanina pronaći.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".