Pokušaj krijumčarenja semena droge otkriven je kada je na red za kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao ''tuareg'' rumunskih registarskih oznaka sa prikolicom na kojoj je bio šlepan drugi automobil. Vozilom je upravljao državljanin Rumunije (38) koji je, kao i njegov saputnik, carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

 

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, pregledano je sve, uključujući i automobil koji se nalazio na prikolici. Upravo je ispod rezervnog točka tog automobila, za koji se kao vlasnik prijavio suvozač, pronađena jedna plastična providna kesa u kojoj se nalazila biljna materija karakterističnog mirisa, marihuana.

Daljim pretresom, u saradnji sa ekipom za uviđaje policijske stanice Preševo, u prtljažniku je ispod poklopca za alat pronađena i jedna papirna kesa orginalnog pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o semenu biljke kanabis, za koju se kao vlasnik izjasnio vozač.

Merenjem na elektronskoj vagi ustanovljeno je da je težina kese sa biljnom materijom 40 grama, dok je ukupna težina semena te biljke bila 791 gram.