Napominje da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

- Mi smo te kobne noći ispratili čitavu liniju kretanja i sada tragamo za telom. Policija isključuje mogućnost napada, a pogotovo etnički motivisanog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na nivo nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad. Ovo je tragedija i srpska policija će učiniti sve da se to rasvetli. I hrvatska policija je bila ovde, uverila se u našu posvećenost i dala nam je priznanje za to što radimo. Nastavićemo da tragamo, dokle god se istina ne sazna nećemo prestati - kazao je Vulin za Dnevnik RTS-a.

Vulin napominje da će sve moći da se kaže onog momenta kada se istraga završi.

- Mi nismo doneli zaključak, nego smo samo pratili činjenice, pa onda kada smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, onda smo ga izneli - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, u četvrtak je policija pretraživala Veliko ratno ostrvo.

- Loši su vremenski uslovi hladno je. Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo reku i pratićemo je dok ne budemo došli do istine - naglasio je Vulin.

Ističe da su ispratili kretanje signala mobilnog telefona i da se to poklapa sa pretpostavkom da je Matej bio u reci.

- Vi pratite bazne stanice koje pokrivaju prostor, i vi vidite kako se mobilni telefon kretao kroz reku, što se poklapa sa time da je Matej u tom trenutku bio u reci. Zanemarimo to, zaključak će biti neoboriv onoga trenutka kada istraga bude završena. Nijednu informaciju nismo ostavili po strani. Proveravali smo i izjave proročica, komšija i "idiotske porno snimke" u kojima je neko navodno neko ličio na Mateja. Srpska policija sebi nema šta da zameri - zaključio je Vulin.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".