Glumac DŽon Krajer (56), koji je tumačio ulogu Alana Harpera, DŽejkovog oca, nije se previše eksponirao u javnosti ni kada je bio na vrhuncu popularnosti.

Krajer je praktično odrastao u pozorištu, budući da su mu roditelji bili glumci na Brodveju. Kako je svojevremeno sam otkrio, u jednom od retkih intervjua, od malena je "želeo da bude deo tog magičnog glumačkog sveta".

Prvu zapaženiju ulogu na filmu ostvario je 1986. u tinejdžerskoj romantičnoj komediji "Lepotica u ružičastom", a onda su usledili filmovi "Supermen 4" i "Usijane glave" (u kojima je takođe igrao sa Čarlijem Šinom).

Pažnju javnosti je skrenuo na sebe igrajući jednu od glavnih uloga u popularnom sitkomu "Dva i po muškarca". Reč je o ulozi koja će mu definitivno obeležiti karijeru.

Prva epizoda serije "Dva i po muškarca" emitovana je u septembru 2003, a poslednja u februaru 2015. godine. Još tokom snimanja, pisalo se da je Krajer počeo da gubi kosu, zbog čega su morali sprejem da mu prskaju teme kako bi pokrili nedostatak. U međuvremenu je i oćelavio.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Međutim, iako je u "Dva i po muškarca" glumio lika koji nema sreće u ljubavi, u stvarnom životu je srećno oženjen novinarkom Lisom DŽojner, sa kojom ima usvojenu ćerku. To mu je drugi brak, a ranije je bio oženjen Sarom Triger, sa kojom ima sina.

Posle završetka serije "Dva i po muškarca“ Krajer je napisao memoare (pun naziv "So that Happened by Jon Cruer") o svim stvarima koje su mu se dogodile tokom tridesetogodišnje glumačke karijere.

- Čarli nikada nije bio buntovni predvodnik, gerilac koji se borio protiv uspostavljenog poretka. Bio je samo momak koji je gledao da dobije sve što je ikada želeo. Čak je jednom prilikom nekom poslao poruku sadržine: 'Mislim da su pogrešnom tipu dali previše novca - zapisao je u memoarima o svom kolegi Čarliju Šinu.

U julu prošle godine, Krajer je viđen na snimanju poslednje sezone serije "Supergirl", u kojoj glumi biznismena Leksa Lutora.

S obzirom na sadašnji izgled i veliki glumački talenat koji poseduje - nema sumnje da mu je uloga Lutora baš "legla".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".