Tradicionalni deo srpske narodne nošnje članica Vlade Srbije je dobila na dar od predstavnika turističkih organizacija zapadne Srbije.

Jelek od tamnocrvenog pliša sašiven je u Bajinoj Bašti, a ministarka ga je ukombinovala s belom, modernom haljinom.

Slika Matićeve je za kratko vreme na Instagramu dobila preko 710 lajkova, a slika je izazvala pozitivne reakcije instagram publike.

"Lepšu ministarku dosad nismo imali", "Ovo je Balkan", "Predraga i cenjena naša", samo su neki od komentara ispod pomenute fotografija.

Ovo nije prvi put da je Matićeva pozirala odevena u jelek, ona je sličnu fotku na Instagramu objavila i krajem septembra prošle godine, kada je posetila "Sedmu tkačku koloniju u Staparu".

Ministarka je pažnju javnosti privukla i u julu prošle godine, kada je zaigrala kolo na Rajcu. Ona je tada za Alo! poručila da se divno provela i istakla da je igrala folklor, te je zbog toga tako dobro oplela kolce.

Matićeva nam je tada otkrila i kada je poslednji put obukla narodnu nošnju:

- Igrala sam ranije folklor i od kada sam prestala, nisam narodnu nošnju obukla. Kosidba na Rajcu je jedna od najlepših turističkih manifestacija koja promoviše našu tradiciju i običaje, ali i kulinarske specijalitete stare preko 100 godina - kazala nam je ministarka.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".