Ćiro bi svima želeo da poruči da je potrebno u mladosti malo više misliti o starosti.

- Ovo nije nimalo simpatično što ću reći, ali želio bih da upozorim mlade ljude dok su još mladi da misle na starost. Ja sam biće koje je najvitalnije godine prošlo u siromaštvu, prošao sam emigraciju, gladan bio, smrznut bio, i shvatio sam nešto što stalno propagiram i počinjem da budem antipatičan zbog toga, ali ja ću i dalje istinu govoriti. Svi kažu zdravlje, a Ćiro Blažević kaže - da zdravlje, ali i najzdraviji čovek bez novca je gotova bolest. Mene Bog kao da je čuo pa mi dade rak prostate, a ja i dalje propagiram novac, pa mi dade melanom, pa sad treći put mi opet dade rak. Ja mislim da bi bilo vreme da vičem: 'Bože, najvažnija je vera', ali ja ne mogu da lažem ni Boga - iskren je Ćiro.

Foto: N. Paraušić

 

 

Slavni fudbalski strateg progovorio je i o ulozi vere u svom životu.

- Jadni su oni koji ne veruju. Ja čak verujem da su u zadnjoj utakmici gore anđeli izgubili protiv đavola, a kad ja dođem gore, da vodim anđele, gotovi su đavoli. Šta mi je bilo da ovo kažem. Ja sam bio dobar trener i to je samo što sam znao - rekao je skromno po mnogima i najbolji trener, pa ipak priznao: - Danas mogu reći bez srama, da sam bio najbolji trener, jer sam ceo svoj život tome posvetio i nikad se ništa nije slučajno desilo.

Ponovio je da se ne boji smrti i da zna da će i gore napraviti fudbalsku ekipu. Otvoreno je progovorio i o svojoj borbi s karcinomom.

Foto: N. Paraušić

 

 

- Ja sam Bogu zahvalan što još nije dopustio da budem potpuno sed. LJudi su sedi već sa 40 godina, a ja imam 87 i nisam još sed. Davno sam morao da budem sed jer sam takvih poteškoća i nepravdi u životu imao tako da je to sve ipak u genetici. Ali mislim da ću za mesec dana, ako budem živ, biti potpuno sed, jer ova terapija koju uzimam će se pobrinuti za to i strašno sam znatiželjan kakav ću biti. Ne bih želeo da iko žali za mnom, imao sam ispunjen život i odlazim spokojan. Što je to divno! To je takva jedna privilegija i zato svima poručujem da budu dobri. To je recipročno, jer ja uistinu volim ljude, ne pravim razliku između ovog ili onog, naprotiv, lakše poklanjam svoje vreme onima koji su neznačajni, nego onima koji su jako značajni, iako imam tu dozu kurtoazije prema svakome. Niko ne može da kaže da se Ćiro pravi važan, to je jedna konstatacija koju ja zaista ne zaslužujem - poručio je slavni stručnjak.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".