Kada je došla na svet, majka je ovoj Amerikanki dala ime "Ikea", a sve da bi njena porodica mogla besplatno da uživa u pogodnostima svetski popularne marke.

Ipak, tinejdžerka je samo jednom posetila njihovu radnju, a zbog svog imena godinama je doživljavala razna ismevanja.

Redovno se susretala sa raznim pogrdnim imenima, a vršnjaci su je nazivali i "flat pack", odnosno po ambalaži u kojoj IKEA pakuje delove svog nameštaja.

- Šokiralo me da su deca uopšte znala šta je IKEA - rekla je ona.

Kada je napunila 12 godina, odlučila je da izađe na kraj prozivkama. Promenila je ime u Jasmin, koje je prethodno izabrao njen otac. Sada se zove Jasmin Ikea Daglas.

- Zakonski sam promenila ime. Sada sam u dokumentima Jasmin, ali moja porodica je nastavila da me zove Ikea, ili, tepajući, Kea - priznala je.

Danas ova 19-godišnjakinja priznaje kako je, uprkos pogodnostima iz IKEE, njena majka ipak pristala da devojčica promeni ime.

- Dobijali smo od njih namještaj i igračke besplatno - rekla je i dodala kako danas imaju nekoliko njihovih igračaka, kao i kauč.

Iako ju je koštala jednog dijela života, tinejdžerka je nastavila sa korišćenjem stvari iz IKEE, a priznaje i da razmišlja i o kupovini novih stvari.