Tiodorović je za Tanjug istakao da konačne odluke o merama donosi Vlada i da se prilikom donošenja odluka mora uzeti u obzir i očuvanje ekonomskog sistema u zemlji.


Struka iznosi predloge koji se isključivo odnse na zdravlje ljudi, dok očuvanje ekonomskog sistema, kako je poručio, obezbeđuje neometan rad zdravstva.

"I jedno i drugo je veoma važno, dakle zdravlje pre svega, ali moramo održati ekonomiju, jer bez nje nećemo održati zdravlje", poručio je Tiodorović.

Upitan kada je bio neusaglašen sa odlukom vlade, Tiodorović je istakao tri situacije.

Prva se odnosi na jul pretprošle godine kada se omogućio rad splavova i noćnih klubova, bez obzira što je u Beogradu bio zabeležen veliki broj zaraženih ljudi i veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Tiodorović je zatim istako da je tokom leta 2021. trebalo da se vakciniše 70 odsto stanovnika Srbije, ali da je vakcinu primilo svega 58 odsto građana.

Kao treću situaciju kada se nije složio sa odlukom Vlade, epidemiolog je naveo organizovanje proslava za novogodišnje praznike.

"Beograd je jako primamljiva destinacija, ali nakon organizovanja proslave dočeka, skočio je broj zaraženh i omrikronom i delta varijantom. Prošle godine kada nije bilo proslava bio je manji udar", kazao je on.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".