Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon drame koja se odigrala u Melburnu, slobodno vreme koristi za obilazak Crne Gore, te je nakon Tivta, obilaska manastira Ostrog, otišao na Žabljak, gde ga je ugostila grupa "Durmitorska inicijativa".

Đoković je u petak kasno popodne stigao na Žabljak i prenoćio je u luksuznom hotelu. U subotu rano ujutru je bio na doručku sa domaćinima koji su ga lepo ugostili. Nakon doručka su se uputili na skijalište Savin kuk.

Inače baba Novaka Đokovića Sara je iz sela Gornja Bukovica opštine Šavnik, te je iz tog razloga izrazio interesovanje da poseti i taj kraj, ali i kako se šuška on bi želeo da kupi jedan stari hotel u blizini i da ga preuredi po svom ukusu, ali i razvije biznis.

 

 

Podsetimo, pre Žabljaka, Đoković je uhvaćen kako vreme provodi na šetalištu u Tivtu gde ga je čuvala gomila obezbeđenja, a posetio je i manastir Ostrog.

Đoković je, podsetimo, posle drame u Melburnu, preko Dubaija, stigao baš u glavni grad Srbije gde su ga čekale brojne novinarske ekipe i navijači, međutim, na aerodromu nije mogao niko da mu priđe. Sačekao ga je najmlađi brat Đorđe, odakle su kolima zajedno otišli kući.

Novak je nekoliko dana bio u Srbiji, ali se samo jednom pojavio u javnosti, i to u crkvi na Kalemegdanu. On je odlučan je u nameri da ostane u ilegali dok traje Australijan open kako ne bi svojim kolegama "smetao" i kako ne bi skretao pažnju na sebe sa tenisa.

(Kurir)