Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, te se preporučuje učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu.

Trenutno je 1.100 putara i više od 750 kamiona i mašina angažovano na čišćenju snega kako bi se obezbedilo normalno odvijanje saobraćaja.

Ukazuju da bi angažovanost mehanizacije mogla biti i veća u slučaju elementarnih nepogoda, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

- Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa. Na pojedinim državnim putevima prvog i drugog reda na teritoriji Negotina, LJubovije, Valjeva, Jošaničke Banje, Kopaonika, Šapca na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila - navedeno je u saopštenju.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Putevi Srbije sreću pažnju javnosti da veliki problem u saobraćaju prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".