Utisak je da većina ljudi smatra da je Novakova deportacija nepravedna, ali mali broj tenisera se oglasilo povodom toga, što je zabolelo Marjana Vajdu, Noletovog dugogodišnjeg trenera.

Slovak je za medije iz te zemlje govorio o posledicama poteza australijskih vlasti na najboljeg tenisera sveta, ali pre svega je nezadovoljan reakcijama drugih tenisera.

- Izostala je javna solidarnost. Istovremeno, mnogi pišu njemu i meni i saosećaju se sa njim. Međutim, oni ne žele javno da govore za javnost - rekao je Vajda za slovački "Sport".

Proslavljeni trener ističe da se Novak za tenisere borio tokom čitave pandemije, ali da veruje da ni oni nisu imali potpune informacije zbog obmanjivanja medija.

- Nigde ne čitate koliko je noći Novak proveo za kompjuterom razgovarajući sa mnogim igračima o uslovima života, kako može da pomogne i radi za svakog ponešto. Čak se izborio za sobne bicikle prošle godine tokom karantina u Melburnu, pa do hotelskih soba u karantinu - naveo je on.

Podsetimo, Savezni sud Australije je doneo preusdu kojom je potvrdio odluku australijskih vlasti da se Đokoviću ukine vize, te da shodno tome bude deportovan iz te zemlje, ne igrajući Australijan open.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".