Jednom prilikom, 1994. godine, pred srpske čitaoce stigla je informacija da je Nino uhapšen posle nastupa u Austriji. Tekst prenosimo u celosti:

"Dok se "krčkao" prošli broj "Sabora" sa Ninom na naslovnoj strani, popularni pevač proveo je noć u zatvoru u Lincu. Šta li je zgrešio, kad je morala policija da ga uhapsi?

Foto: Jutjub printskrin/OFFICIELNI KANAL NINO REŠIĆ LEGENDA

 

- Imao sam zakazan koncert u "Folkhausu" u Lincu - počeo je priču Nino. - Gotovo sve poslove u Austriji radim sa organizatorom Čedom Lazarevićem, a pomaže i njegov brat Mladen. On se u Lincu povezao sa gospodinom Jovom, vlasnikom restorana "Arkadija", koji je zakupio "Folkhaus" do dva sata posle ponoći. Međutim, koncert je trajao samo do pola dvanaest. Pretpostavljam da je Jova očekivao da će posetioci koncerta zatim navratiti u njegov restoran i napraviti dobar pazar. Ja sam sa Mladenom otišao u hotel da se presvučem i istuširam. Za to vreme, Čeda i Jova su se posvađali oko posla. Prespavao sam noć, i ujutro, odnosno, oko pola jedan posle podne želeo sam da izađem iz hotela. Sa mnom je bio Mladen. Oko nas se u trenutku našlo desetak policajaca, kao u nekom filmu. Okružili su nas, sa uperenim oružjem. Nije bilo nimalo prijatno! Dapače, uplašili smo se, jer nismo znali o čemu se radi.

Policajci su Nina i Mladena odveli u zatvor. Svakog pojedinačno smestili su u ćeliju, za koju pevač kaže da je bila prostorija sa toaletom. Tu je proveo noć. Tokom dana dobio je dve kriške hleba, neku smrdljivu salamu i čaj.

Foto: Arhiv Borbe

 

- Sve vreme razmišljao sam zašto su me uhapsili - nastavlja Nino. - Niko mi ništa nije objasnio, bio sam u strahu!

Sutradan oko 10 ujutro došli su po našeg pevača policajci, zajedno sa prevodiocem Mirom. Tražili su izjavu od Nina.

- Najzad su mi ispričali šta je posredi. Nesporazum je bio oko Čede, Jove i njihove svađe. Ispitujući uzroke i povode, došli su do mene. Ispričao sam šta znam. Onda su mi se izvinjavali i rekli da je nažalost takva procedura kod njih. Iz zatvora su me pustili oko dva posle podne. Naravno, njihovu grešku niko više nije mogao da ispravi. A sve je bio samo splet nesretnih okolnosti. Čeda i Mladen želeli su da odbrane svoj nivo i ugled, smatrajući da su posetioci zakinuti, jer je koncert ranije prekinut.

Pošto se priča o Ninovom pritvaranju brzo proširila među našim zemljacima u Austriji, sve je zanimalo šta će se tu još desiti. Ipak, u toj frtutmi neko je želeo i da pomogne našem pevaču.

- Mladi kolega Vesa Kuzmanović, koji već godinama živi i peva u Austriji brže-bolje me je potražio, kako bi mi pomogao ako treba. Spakovao sam brzinom munje stvari u hotelu, seo kod Vese u auto i uputio se u Beč, kod prijatelja. Odatle sam nastavio za Beograd, gde me je čekalo zakazano TV snimanje. Žao mi je što sam morao da otkažem koncert u Gracu i Salzburgu, ali ko je mogao da računa da će me u Lincu uhapsiti, ni krivog, ni dužnog. Čini mi se da je ova moja "tužna priča" dušu dala za vašu baksuz stranu. Joj, ne ponovilo se više. Ubuduće ću morati više da pazim sa kim radim poslove." (Arhiv Borbe, Sabor, 28.11.1994.)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".