Pre desetak godina celo Apeninsko poluostrvo, ali i dobar deo Evrope pričao je u supertalentovanom Marokancu rođenom u Ređo Emiliji.

Imao je svega 14 godina kada su za njega veliki "rat" na fudbalskoj pijaci vodili gradski rivali Milan i Inter. Tada su verovatno "pirovu" pobedu odneli Rosoneri.

Radi se o Hašim Mastur kojeg je svojevremeno Milan predstavio poput zvezde rođene za velika dela. Međutim, danas umesto fudbalske lopte on više "ganja" sunčeve zrake i vitamin D što pokazuje njegov Instagram nalog.

 

 

Driblao je svoje vršanjke, poigravao se s loptom. Jednostavno činio se kao dečak spreman za velike domete, međutim skoro deset godina kasnije Mastur je slobodan agent u očajničkoj potrazi za klubom.

Ovaj 23-godišnjak je bez kluba od jula prošle godine kada je napustio Ređinu za koju nastupa naš internacionalac Ivan Lakićević. Mastur nije rekao definitivno zbogom fudbalu što bi bilo i apsurdno obzirom na njegov uzrast.

Kada su ga angažovali u Milanu smatrali su da su dobili kapitalca, sa 16 godina su ga uvrstili u prvi tim, ali nije uspeo upisati ni debi za Milaneze.

NJegova zvezda je počela postepeno da bledi te je veliki talenat s vremenom postajao potpuni promašaj.

Milan ga je 2015. godine poslao na pozajmicu u špansku Malagu gde je upisao samo jedan nastup, zatim je igrao za mladi tim holandskog Cvolea gde je skupio devet nastupa da bi sa svega 19 godina ostao bez kluba jer mu je istekao ugovor s Rosonerima.

 

 

Interesantno da ga u poslednjoj godini ugovora u Milanu nisu uopšte smatrali svojim igračem, ali su svejedno bili primorani da mu daju platu.

U oktobru 2019. godine je potpisao za Reginu u trećoj ligi, prošle sezone je bio malo na pozajmici Karpiju, ali je i tamo doživeo veliko razočarenje.

 

 

Od leta Mastur je uglavnom aktivan na društvenim mrežema gde objavljuje klipove individualnih treninga uz nadu da će dobiti poziv nekog kluba i pokušati da revitalizuje svoju kratku fudbalsku karijeru.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".