Ona se sa scene povukla u jeku slave, odselila se u Ameriku, tačnije na Floridu. Tamo se udala, i to dva puta, vodila je veliku bitku sa viškom kilograma, ali i za zdravlje svog sina Filipa, koji je rođen bez sluha.

Kada je o Anici reč, naročito je interesantno to da se ona na estradi pojavila kao dete, kada je imala svega 13 godina. Ona je svoje pevačke obaveze morala da uklapa sa školom, a koliko je to bilo teško otkrila je svojevremeno, govoreći za list "Sabor". Tekst u kojem je iznela i brojne zanimljive detalje iz svoje biografije prenosimo u celosti:

Prvi odlazak u inostranstranstvo pre nekoliko godina za Anicu Milenković, mlađanu pevačicu bio je pun iznenađenja. Ipak, najveće je bilo to što su se na ulicama Švedske mogli videti automibili nepoznatih firmi, a naših fića "ni od korova". U njenom rodnom Kasidolu bilo ih je u svakoj avliji. U međuvremenu pevačica je izrasla iz bucmastog devojčurka u lepu, vitku devojku, pomalo sramežljivu, ali veoma pričljivu. Više se ne seća koliko je puta prešla državnu granicu.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Teško je bilo biti đak i pevač u isto vreme. Koliko sam tugovala, patila i plakala samo ja znam! Posle časova, moji vršnjaci su išli na seoske svetkovine i zabave, a ja sam žurila na koncerte, gostovanja na radio i TV-stanicama. Putovala sam, vraćala se kasno kući, bila hronično neispavana.

- Nisam stizala da naučim nove lekcije, pa se dešavalo da me pojedini profesori zbog toga kore i pred celim razredom mi "očitaju" odobro predavanje. Jednom me je profesorka istorije pošteno izribala i izbacila sa časa. Dve nedelje nisam bila u školi zbog estradnih obaveza, a ona me je prozvala da odgovaram. Bila sam nespremna. Rekla je da škola i estrada ne idu zajedno, ali mislim da je bila i malo ljubomorna, jer sam ja u to vreme zarađivala više od nje.

Žali Anica što sa vršnjacima nije biše provodila slobodno vreme, ćaskala i šalila se. Svesna je da nije odrasla poput druge "normalne" dece, ali je s druge strane, kako kaže, rano naučila tajne estradnog zanata, upoznala je razne ljude, dobre i loše, iskalila se, sticala životno iskustvo i odgovornost. Uspela je da stekne diplomu ekonomske škole. Danas se retko viđa sa drugarima iz školske klupe i starog kraja. Svako je krenuo svojom životnom stazom - mnogi su se već oženili, udali, i osnovali porodice, neki su u inostranstvu, a ima i onih koji su nastavili školovanje širom Jugoslavije.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Srećna sam što sam stekla dva prava prijatelja. To su LJiljana i Milica, iskrene drugarice, koje me podržavaju u poslu, raduju se mojim uspesima, delimo dobro i zlo. Među nama nema sujete, zavisti i ljubomore.

Anica je poslednjih meseci neuhvatljiva. Otkako se pojavio aktuelni album, stalno je na putu, a njena adresa je "zadnje sedište" automobila. Tu je jastuk, ćebe, neke grickalice, pribor za ličnu higijenu, "krpice". Nije  mnogo luksuzno i prostrano, ali služi! Pevačica veli - tako je kako je, a sve zbog posla i publike! Dokle? Ne zna se, dok god je traže! Sa novim pesmama ne "puca" na estradni vrh, ali želi da sa svakom narednom kasetom napravi pomak. Sve je dobro, sem tapkanja u mestu!

Nedostaju joj san, odmor i razgovor, ali onaj iskreni. Jer, ima potrebu da se "isprazni", otvori i olakša dušu, poveri šta je sve boli.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Ranije sam živela sa ocem i on je vodio računa o mojim poslovnim obavezama. Ali, morali smo da se raziđemo, jer su nam pogledi na budućnost različiti. Oboje smo bili novi u ovim vodama i mnogo smo lutali. Tata je više gledao trenutnu situaciju, a ja sam imala silne želje i planove za dalje. Kao otac, sigurno je želeo najbolje za svoje dete, ali... On je nedavno postao otac po drugi put. Moja polusestra Jelena ima pet godina i preslatka je. Svi kažu da liči na mene, a ja je iz milošte zovem moja maskota. Pojavila se u jednom mom spotu. Poslednje dve godine živim sa majkom i kao da smo se tokom tog vremena tek upoznale. Nikako da se napričamo! A sada je i za priču manje vremena, jer ima pune ruke posla. Naime, ona se opet udala, za divnog čika Dragčeta, koji ima sina, a on je nedavno postao otac tri medene devojčice. Trojke su sada glavne u kući! One traže mnogo pažnje i vremena. Sve ih volim kao rod najrođeniji i osećam ih kao svoju porodicu! Ali, po malo sam na trojke i ljubomorna. Ja sam u drugom planu, nikako da me ukućani saslušaju do kraja.

Poverava nam Anica da dve nedelje nije bila kod kuće, ali će prvomajske praznike provesti lenčareći. Propao joj je ugovoreni vikend u inostranstvu, jer nije dobila vizu. Mada se sa drugaricom dogovorila da idu u bioskop, ne veruje da će stići. Na dan našeg susreta doputovala je u pet ujutro, spavala do osam, a u redakciji bila pre jedanaest. Čekala su je još neka jurcanja po gradu i završavanja poslova. Drugarica će joj oprostiti, otići će u bioskop ovih dana.

Nada se Anica da će naći malo "lufta" tokom praznika i skoknuti u piceriju, jer je njeno omiljeno jelo pica sa mnogo kečapa. Zna po nešto da skuva - supu, jaja, špagete... ima vremena za kulinarstvo, naučiće! Sada bi želela da usavrši engleski jezik, koji je učila u školi. Nervira se što u inostranstvu ne može da kaže šta želi, jer joj uvek "nedostaju" dve-tri reči. Kada je u Beču, u pomoć joj priskaču rođaci, koji obično idu sa njom u kupovinu ili restorane. Ali, volela bi da može i bez njihove pomoći da izađe na kraj sa prodavcima i ugostiteljima. Treba naći samo malo slobodnog vremena, pa će uzeti privatno časove. Ali, tako je bilo i sa časovima solo pevanja. Kada je imala manje obaveza išla je kod koleginice iz Bugarske, nastanjene u Jugi, Violete Vili Rej. Sada nema vremena za to!

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

A ko se stara o Aničinoj karijeri? Ko završava poslove oko ploče, gostovanja, TV-emisija?

- O tome računa vodi moja druga porodica - "Zam". Mnogo su mi pomogli i zaista sam im zahvalna. Ne idem često u njihove prostorije, ali kad god dođem slatko se ispričam sa Ganetom Đokićem. On me gleda kao svoje dete. Šalimo se i retko prozborimo o poslu. O tome više brine muzički urednik Saša Popović. E, sada ću vam malo njega ogovarati! Oprostila sam mu nešto što je rekao, ali mu nikada to neću zaboraviti. Kada sam snimala kasetu i došla prvi put u "Zam", da ponudim materijal, bio je tamo samo Gane. Sale nije stigao na sastanak. Kasnije mi je Gane priznao šta je urednik "nabacio". Savetovao je Ganeta rečima: "Znaš ne mogu da dođem na sastanak, imam silnog posla. Ali, ti preslušaj pesme i ako je ona mala još debela... nemoj je uzeti!" Jao, kako me je to zabolelo! Pre godinu i po dana sam smršala dvanaest kilograma, a mislim u međuvremenu i još koji. Nisam ni znala da to miže da bude prelomno za moju karijeru!

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru" 12. maja 1997. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".