Novaković je 30 godina bio deo policije, kao i načelnik Uprave kriminalističke policije. Poznat je po vođenju slučaja "Poskok" u kojoj su hapšeni pripadnici Zemusnkog klana, takođe bio je jedan od vodećih i u akciji "Sablja" koja je usledila nakon ubistva premijera Zorana Đinđića.

On kaže da ne bi prerano zaključivao, ali takođe ne isključuje i opciju da telo nestalog mladića u nekom trenutku može isplivati kod Đerdapa.

- Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovodilac. Ne znam šta bih vam rekao osim da moramo čekati. Nažalost, mislim da moje kolege policajci nemaju nikakvu drugu opciju, nego da mladića traže u reci i da čekaju da se temperatura vode podigne i da pokušaju da nađu telu - naveo je Novaković za Slobodnu Dalmaciju.

Novaković podseća da je u glavnom gradu Srbije reka i te kako brzo i hladna, te nije nemoguće da se telo pronađe na Đerdapu.

- Neću sahranjivati mladića, ali ne mogu ništa drugo da zaključim nakon toliko dana intenzivne potrage. Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni detektivi da ubrzaju ili saznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegovog sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspešno okonča. Neću grešiti dušu, ja ne znam šta su sve moje kolege utvrdili niti želim naknadno da solim pamet, ali ključ rešenja ove misteriju su Periševi kontakti u Beogradu, te njegovi prijatelji sa kojima je došao i boravio ovde - dodaje on.

Policijski pukovnik u penziji navodi kako je najlakše reći "Matej je bio drogiran".

- Zar onda ne bi bili drogirani i oni koji su s njim bili te večeri za istim stolom? A opet, njegove trčanje nije ciljano, nego besciljno i moguće da je bio drogiran, čak i vrlo izvesno. Da neko na ovu beogradsku hladnoću izađe u kratkoj majci, da trči napred, pa se vraća, to meni nije uobičajeno ponašanje. Mi do danas ne znamo čime je ono izazvano - zaključio je Novaković.

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".