Mladići su pod još nerazjašnjenim okolnostima sleteli sa mosta u kanal Dunav – Tisa – Dunav, a njihova beživotna tela pronađena su u olupini automobila tek par sati kasnije.

Kako nezvanično saznajemo, mladići su pre tragedije bili na nekoj kućnoj žurci u Vršcu, gde obojica žive, iako nisu iz tog grada. Potom su odvezli drugaricu u obližnje selo Zagajica, a po povratku kući završili u kanalu. Vozili su desnom stranom puta, a onda su, iz zasada nepoznatih razloga, prešli na levu stranu, probili ogradu mosta i upali u DTD.

- Beli „reno megan“, koji je bio prevrnut naopačke, izvadili smo iz vode preko mosta, uz pomoć viljuškara, ne znajući da li u njemu ima nekoga. A onda smo ugledali stravičan prizor, dva mlada beživotna tela, koja su bila zaglavljena između zadnjeg sedišta i gepeka. Pokušali smo da ih izvadimo, ali su to ipak morali da urade vatrogasci – prepričava nam jezive scene Marko Popović, vršački ribočuvar, kog je policija takođe pozvala u pomoć.

Oba mladića su trenirala fudbal. Marić M. je rodom iz sela Jasenovo i igrao je za fudbalski klub Ripensija iz Temišvara. Bio je jedinac. Mioško je igrao za seoski klub iz Vlajkovca, a rodom je iz susednog sela Zagajica. Imao je mlađu sestru.

- Bili su dobri momci. Družili smo se, igrali fudbal zajedno. Danas bismo Kristijanu slavili rođendan. Žalosno je to što se desilo. Svi smo zatečeni – rekao nam je Mioškov klupski prijatelj.

Oni koji su tog jutra prolazili kobnom deonicom puta, kažu da je bila velika magla, a pretpostavlja se da je do nesreće došlo usled neprilagođene brzine. Osnovno javno tužilaštvo, koje vodi ovaj slučaj, najverovatnije će naložiti da se uradi obdukcija tela.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".