- Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku punog Federalnog suda Australije, podržavajući moju odluku da koristim svoja ovlašćenja i ukinem vizu gospodinu Đokoviću shodno javnom interesu - rekao je Hok.

Nastavak njegove izjave tiče se brojki oko vakcinacije u Australiji i potpuno je nebitan sa Đokovićem i predstavlja samo masku za odluku:

- Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažne političke zaštite granica takođe su od suštinskog značaja za očuvanje društvene jedinstvenosti Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji. Do danas je u Australiji primenjeno oko 43 miliona doza vakcinacije i više od 91.6 odsto.

PROMENIO PLOČU

O licemerstvu Aleksa Hoka najbolje svedoče njegove ranije reči hvale za Novaka Đokovića. Kako i zašto je promenio mišljenje teško je racionalno objasniti.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz prošle godine, kada je Hok na sva ustra hvalio Noleta. Video je snimljen na jednom prijemu na kom se pojavila i Ivana Isidorović, prvi savetnik Ambasade Srbije u Australiji.

- I slažem se sa Vama (obraćao se Ivani Isidorović) da ceo "srpski put" nije samo Novak Đoković. Iako je on uspešan deo toga i svakako dobar ambasador ovde u Australiji, ali zaista kada razmislite o tome, ova godina je bila jedna od najtežih koje smo imali - rekao je Hok na snimku koji je, doduše, malo haotičan, ali ističe suštinu.

 

 

(Alo)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".