Danas je počelo prijavljivanje građana starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoć u iznosu od 100 evra, a mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs do 30. januara.

 - Dobra je odluka, prijavio sam se. Nisam još odlučio, verovatno ću da investiram u nešto. Videćemo - rekao je jedan mladi Beograđanin.

Studentkinja ističe da je pomoć države super stvar i da će taj novac iskoristiti za putovanja, A jedna anketirana tinejdžerka kaže da je odluku na mestu.

 - Za nas mlađe od 18 godina nema neki poseban razlog, ali za starije možda će može će na skolovanje da iskoriste. Prijaviću se, a ja ću da iskoristim za stvari, na šta tinjdžer može da potroši - poručila je ona.

Jedna od devojaka iz ankete kaže da se već prijavila, ali smatra da je mladima potrebna i drugačija vrsta pomoći.

 - Odluka je lepa, samo više više predizborna kampanja nego što zapravo želi da se pomogne mladima. Baš sam se jutros prijavila, podsetila me drugarica. Nije poenta da nam ne trebaju te pare, nego na drugi način, da imamo priliku da ih zaradimo. Nije veliki novac, potrošila će su hodu - kaže mlada Beograđanka.

Sa druge strane, jedan od anketiranih mladića bio je kategoričan u stavu da je ova pomoć usmerena na "kupinu glasova" pred izbore i i kaže da se neće prijaviti.

Za razliku od njega, dvojica momaka pozdravljaju odluku i kažu da će novac iskoristi da se zabave.

 - Izašli su nam u susret, hvala im. Već smo se prijavili, iskorisćemo naravno za žurke i provod - poručili su.

Beograđanka, koja živi sama, kaže da će joj novac dobro doći.

 - Nisam upućena u politiku, ali lep gest. Nisam se još uvek prijavila, ali hoću. Novac ću potrošiti na sebe, živim sama. Na režije, hranu, na sve što mi treba - kaže ona.

Jedna druga devojka, međutim kaže, da je motivacija za trošenje tih para mala i smatra da je 100 evra je "smešna cifra koja ne može da pomogne nizašta konkretno".  - Prijaviću se, jer oni meni sleduju, ali motivacija za iskorišćenje takvog novca je nikakva - kaže ona.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".