Tu poruku podelio je australijski teniser Nik Kirjos koji je stao na Đokovićevu stranu u celokupnoj situaciji sa vizom, uprkos tome što je godinama unazad kritikovao Novaka.

Australijanac je nedavno gostovao u podkastu "Bez granica", pa je iskoristio i tu priliku da javno kaže kako se njegova država odnosi prema Novaku na neadekvatan način.

Prilikom svog gostovanja, Kirjos je otkrio da ga je Đoković kontaktirao putem Instagrama.

- Novak me je lično kontaktirao na Instagramu i rekao "Hvala što se zauzimaš za mene". Nije baš očekivao da ću od svih kolega baš ja da izađem u mediji i stanem uz njega - istakao je dvadesetšestogodišnji teniser.

Foto: Printskrin / Tviter /@susanamet

 

U daljem toku razgovoru Kirjos je naglasio da bi Novak voleo da ljudi (pre svega Australijanci) shvate o čemu se radi, umesto da ga streljaju uz nepostojanje želje da spoznaju celu situaciju.

- Evo, pročitaću vam od reči do reči šta mije Đoković o tome napisao. Piše ovako: "(LJudi) probajte da zapravo shvatite celu situaciju i da pritom imate bar malo objektivnosti, umesto da ispalite odmah sve metke. Na tome (što si, Kirjose, razmislio o celoj situaciji) sam ti zahvalan - naveo ja Nik Kirjos.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".