- Poštovani građani Srbije suočili sa problemima i pritiscima u regionu i iz celog sveta, ali ono što nama kao narodu nikada nisu uspeli je uzmu je naše srce, ponos i dostojanstvo. Ovo govorim zbog svega što se zbiva u Melburnu, u Australiji i ne zato što me zanima dobijanje bilo kakvih političkih poena, jer nikada se nisam kitio tuđim perjem, ali napadi na Novaka Đokovića, državljanina Srbije, na Srbina, građanina ove zemlje iz nama nepoznatih razloga dostigli su te razmere, da je nemoguće za mene a da se ne oglasim i da ne kažem samo šta mislim, već i šta je naš odgovor Australiji. Verovatno ne bih ni reč rekao da posle ponovljene odluke australijskih vlasti da se ukine viza Novaku Đokoviću, da se nije oglasio premijer Australije Skot Morison koji je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja odluku ukudanja vize najboljeg svetskog tenisera, Srbina Novaka Đokovića - rekao je predsednik Vučić i dodao:

Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića

- Začuđen sam pre svega zbog činjenice da pravo takve odluke donose izvršni organi vlasti, a posle pravovaljanih odluka sudskih organa vlasti. Neretko nam drže pridike o tome šta je vladavina prava. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo kada bi u Srbiji neki ministar mogao da poništi odluke sudija. Ja bih stvari vratio na nešto još važnije. Ako ste heli Novkau da zabranite da po 10. put osvoji trofej u Melburnu, zašto ga niste vratili odmah, zašto mu niste rekli da nije moguće da uđe u vašu zemlju, zašto ga mlatretirate i iživljavate, ne samo nad njim već i nad njegovom porodicom, već nad celom nacijom, slobodarskom i ponositom. Je li to potrebno da bi dobili neke izbore, je li vam to potrebno da bi se dodvorili svojoj javnosti. E, pa pojavio se jedan predsednik iz jedne male zemlje koji to sme da kaže jendom velikom premijeru iz jedne velike zemlje. Znate zašto smem? Jer govorim istinu i zato što i vi znate da vam govorim istinu. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva, pet, manje ili više neće promeniti sud našeg naroda o narodu u Australiji kojeg izuzetno cenimo, ali ni o Novaku Đokoviću.

Tu se predsednik Srbije nije zaustavio:

- Vi možete pistati stotine i hiljade tekstova najgorih mogućih o njemu, ali on će ostati najbolji teniser svih vremena i uvek će biti u našim srcima. A vi koji mislite da maltretiranjem i iživljavanjem nešto postižete nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću, nego bilo kojem običnom čoveku i vašeg i našeg ponositog naroda. Srbija će biti uz Novaka Đokovića i Srbija će umeti da vam odgovori mnogo lepše se ponašajući nego što ste se vi ponašali prema Novaku Đokoviću. Poštujući sve ono što znači adekvatno predstavljanje jedne zemlje. Živela Srbija! Novače, mi smo uz tebe!

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".