"Slučaj" Novaka Đoković protiv ministra za imigraciju prebačen je u Federalni sud Australije. Saslušanje je zakazano pred sudijom DŽastinom O‘Kalahanom, 15. januara 2022", stoji na tviter nalogu Saveznog suda Australije.

Podsetimo, australijski sudija Entoni Keli rekao je da srpski teniser Novak Đoković neće biti deportovan iz Melburna do okončanja žalbe u vezi sa ukidanjem vize i da je slučaj sada prebačen na Savezni sud Australije.

 

 

Kako je sudija precizirao na saslušanju, Đoković će večeras od 22 časa po srednjoevropskom vremenu, a u subotu ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, otići na razgovor sa imigracionim vlastima i do tada neće biti u pritvoru.

Rekapitualacija

Prvi teniser sveta je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

U ponedeljak je sud poništio odluku Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir.

On je naveo da je u decembru dok je boravio u Srbiji imao korona virus i da se zbog toga nije vakcinisao.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".