Posle nekoliko prekida i pauza, završeno je saslušanje povodom slučaja najboljeg svetskog tenisera  Novaka Đokovića.

Iako je sudija Entoni Keli prvobitno istakao da će zadržati proces u nadležnosti njegovog suda, posle polučasovnog prekida saopštio je strankama kako je odlučeno da sve pređe u ruke federalnog suda Australije.

Keli je nakon još jedne kratke pauze obavestio obe strane da je sud raspušten do sutra ujutru. Stranke su se usaglasile oko lokacije zadržavanja Đokovića, a ona je za sada nepoznata iako se zna da neće biti na istom mestu kao i dosad i na koju su mnogi imali primedbe.

Foto: Jutjub printskrin, N. Paraušić

 

 

Novakov advokatski tim definitivno ne može biti zadovoljan ishodom današnjeg ročišta. Pored činjenice da će celokupan slučaj biti prebačen na Federalni sud, što automatski znači i znatno duži proces, srpski teniser period do tada će morati da provede u pritvoru. Saslušanje Đokovića zakazano je za sutra u osam ujutru po australijskom vremenu, što je po srednjeevropskom vremenu deset uveče.

Predstavnici prvog reketa sveta dogovorili su se sa predstavnikom australijskih zvaničnika oko mesta na kom će Đoković biti u pritvoru. Dobra vest za Novaka jeste to što do kraja procesa neće moći biti deportovan iz Australije, ali stiče se utisak da sudija Keli nije bio dovoljno jak da donese još neku veću odluku od toga.

Prethodno, Entoni Keli je pomerio donošenje konačne odluka o deportaciji najkasnije za subotu od 16 sati po spskom vremenu (10 sati razlike u odnosu na Australiju), a večeras od 22 po našem vremenu (8 ujutru po australijskom), i sam Novak Đoković će se pojaviti lično na razgovoru sa imigracionim vlastima.

Australijski ministar Aleks Hok i njegov pravni tim prethodno su tražili da najbolji teniser sveta bude prebačen u pritvor, a sudija Keli je potvrdio da to nije učinjeno. Ostao je predlog australijske Vlade da posle saslušanja koje je zakazano za 8 sati ujutru po našem vremenu, Novak bude ponovo prebačen u pritvor. Kasnije istog dana, Đoković bi trebalo da se pojavi i pred sudom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".