- Mislim da je važno priznati da to pitanje uopšte nije objašnjeno tokom prethodnog postupka u ponedeljak - kaže on.

On kaže da je pravilo, kako on razume, opšta obaveza da svako bude vakcinisan, osim u slučaju kada postoji osnov za medicinsko izuzeće.

- Ako postoji izuzetak, i ako je Novak Đoković imao australijsku putnu deklaraciju koja je odobrena i dato mu je zeleno svetlo, mislim da onda taj deo slučaja ostaje nerešen.

Novakov advokat Nikolas Vud kaže da to nije relevantno jer je ministar odluku doneo pod pretpostavkom da je Đoković ostvario sve moguće uslove za ulazak u zemlju.

On je ponovio da je ministar zauzeo "radikalno drugačiji" pristup ovom slučaju, smatrajući da će Đoković "uzbuditi antivaksere", a da se ne radi o zdravstvenim razlozima za deportaciju.

On kaže da je imigracioni pritvor "fleksibilan", i da iako je Đoković bio sa svojim advokatima u njihovoj kancelariji na saslušanju u ponedeljak, on je zapravo bio u imigracionom pritvoru jer su u zgradi bili službenici Granične službe koji su pazili se ne udalji.

Stiven Lojd, predstavnik ministra Hoka, predlaže da se Đokoviću dozvoli da sutra bude sa svojim advokatima, ali da službenicima granične policije bude dozvoljeno da budu na istom spratu sa njim. Nakon toga bi bio vraćen u pritvor.

Sudija Keli pojašnjava da Lojd predlaže Đokoviću da bude "u pritvoru" u advokatskoj kancelariji do sutra u podne dok oni pripremaju svoje podneske, a zatim ga vraćaju u nedelju na saslušanje.

Potom bi bio u pravom imigracionom pritvoru (verovatno ponovo u hotelu Park) u subotu uveče.

Razlog zbog čega je ministar Hok ponovo pokrenuo pitanje deportacije je "jer je Novakovo zadržavanje u Australiji opasno po javno zdravlje" (što po zakonu ne mora dodatno da objašnjava šta to tačno znači), jer je "u suprotnosti sa žrtvom lokalnog stanovništva koju su dali u borbi sa korona virusom" i "zato što takav potez može da uzbuni antivaksere".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".