Sve se odigralo krajem decembra prošle godine, a ovaj nesvakidašnji slučaj, koji je imao srećan epilog, uznemirio je ne samo roditelje već sve meštane toga kraja.

Zmijar Mićo Pantić iz Modrana kod Bijeljine, koji već decenijama isceljuje one koji se nađu na putu šarke, poskoka i drugih otrovnica, za "Glas Srpske" je ispričao da su bila otvorena ulazna vrata kuće.

Foto: Profimedia

 

 

- Zmija je kroz hodnik ušla u sobu, a zatim i u korpu u kojoj je beba spavala. Ona neće ujesti dete, ali ju je privuklo to što beba miriše na mleko - rekao je Pantić.

Ispričao je da su po njega došla dva dečaka, koja su mu usplahireno saopštila da se na bebi nalazi zmija.

- Ja sam na prvu mislio da se šale, ali sam ipak otišao. Kada sam ušao u sobu, ugledao sam golemu zmiju, dužu od 180 centimetara. Uzeo sam je i odneo preko reke i bacio da ostane živa - veli Pantić.

Foto: Profimedia

 

 

Zmije u decembru, kako kaže, održalo je toplo vreme pa nisu ni imale vremena da se sakriju.

- Čim sunce izađe, mami ih vani. Sad se stanje malo umirilo kako je zahladilo, ali bilo je nekoliko ujeda tokom decembra. Dve žene je iz slame uela zmija za ruku, dok je jednu ujela iz kante sa drvima koja je prenoćila napolju. Dolazio mi je i jedan muškarac kojeg je zmija ujela za nogu - ispričao je Pantić po čiju su pomoć dolazili ljudi koji žive i preko granice, jer seruma počesto manjka.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".